Βότανα

Οι κήποι μας απαρτίζονται απο μια μεγάλη ποικιλία βοτάνων, αποτελούμενα κυρίως απο τα ενδημικά είδη της μεσογείου. Το κάθε ενα απο αυτα εχει τον δικό του χαρακτήρα, οσμή και εμφάνιση και μαζι δημιουργούν μια μοναδική ατμόσφαιρα, ιδανική για περιπάτους γύρω απο τα γεωμετρικά σχεδιασμένα παρτέρια των κήπων.

Φασκόμηλο ( Salvia Officinalis) : Μια θαυμάσια επιλογή τσαγιού για την ανακούφιση απο άγχος, πονοκεφάλους και κρυολογήματα, με μοναδικό άρωμα.

Τα βότανα παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην διατήρηση της ισορροπίας ενος υγιούς οικοσυστήματος. Με τις δυνατές οσμές τους κρατάνε μακριά ενοχλητικά έντομα και παράσιτα, ελκύοντας ταυτόχρονα τα χρήσιμα οπως η πασχαλίτσα και το αλογάκι της παναγίας. Οι μέλισσες φυσικά αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι σε ενα οικοσύστημα και τα άνθη βοτάνων ειναι απο τις βασικές προτιμήσεις τους. Βότανα όπως το θυμάρι, το φασκόμηλο και η ρίγανη δίνουν μερικές απο τις πιο ξακουστές γεύσεις σε προϊόντα μελιού.  

Το Δεντρολίβανο είναι ενα γερό και ανθεκτικό φυτό που λειτουργεί ως φυσικό φράγμα άερα, προστατέυοντας τους λαχανόκηπους μας απο τους δυνατούς βορειάδες.
Αψινθιά (Artemisia Absinthium) : Ενα πολύ ισχυρό βότανο, χρησιμοποιέιται ως βάση για ποτό Αψέντι. Χάρη στις πολύ πικρές του ιδιότητες λειτουργεί ως τονωτικό του πετικού συστήματος, βοηθόντας την καταπολέμιση παρασίτων και μολύνσεων.

Η φαρμακευτική χρήση των βοτάνων παρατηρείται απο τα αρχαία χρόνια. Ο σεβασμός και η αφοσίωση που έδιναν σε αυτα τοσοι διαφορετικοί πολιτισμοί ανα τα χρόνια μας δείχνει πόσο ισχυρά και ωφέλιμα ειναι. Οι χρήσεις τους ειναι αμέτρητες και προσπαθούμε να τα αξιοποιούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, όπως έκαναν και τόσες γενιές πριν απο εμάς.

Σας προσκαλούμε να συνδεθείτε, να μάθετε και να δουλέψετε με αυτα τα μαγευτικά  φυτά, όπως και να δείτε απο κοντά την μεγάλη ποικιλία οργανικών προϊόντων μας.